Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kierros tallin tiluksilla

Suurehko, tiilinen rakennus on kunnostettu talliksi 2000-luvulla. Sisätilat ovat siistit, ja ulkoa löytyy hyväkuntoinen kenttä sekä hevosten ulkoiluaitaukset. Maneesin kaltaista hienoutta ratsastuskoululta ei löydy, mutta sitäkin upeammat maastot ympäröivät tilaa.

Kuvat saa isommiksi klikkaamalla niitä!

 

Yleistä Kajopurosta

  

Kajopuro sijaitsee Suomen pohjoisosassa, tarkemmin sanottuna Lapissa, pienessä parintuhannen asukkaan kylässä. Talli on saanut nimensä tallin lähistöllä virtaavasta purosta ja auringon kajosta, joka usein heijastuu kauniisti puron pinnasta. Lähellä sijaitsee myös matalahko järvi, jossa voi uittaa hevosia kesäaikaan!

Tallille pääsee helposti kulkemaan julkisilla hieman isommilta paikkakunnilta, vaikka eihän niitä kovin suuria kaupunkeja täällä Lapissa olekaan. Porot ovat hyvin yleisiä näkyjä Kajopuron mailla ja sellaisia tulee usein vastaan maastolenkeillä. Silmät kannattaa pitää auki myös muiden metsän eläinten varalta, ja vaellukset Kajopurossa ovatkin melkoisia luontoretkiä - eläimineen kaikkineen.

 

Tallirakennus

  

Kajopuron tallirakennus on L-kirjaimen muotoinen rakennus. Väriltään se on tiilenvärinen ja se kattaa 15 tilavaa karsinaa. Jokaisen karsinan vakiovarustukseen kuuluu ruoka- ja vesikupit sekä heinäverkko. Karsinoissa ei ole liukuovia, vaan ne avautuvat käytävälle päin.

Ulkoa päin rakennus ei ehkä näytä kaikista houkuttelevimmalta, mutta sisältä talli on uudistettu nykyaikaiseksi. Tallissa liikkuessaan ei uskoisi, että talli on oikeastaan jo noin sata vuotta vanha. Hevosten hoitovälineitä säilötään omissa nimikoiduissa pakeissaan hyllyssä, joka on aivan karsinoiden läheisyydessä. Samasta hyllyköstä löytyy myös hevosten loimet.

Ratsastusvarusteet, kuten suitset ja satulat, löytyvät erillisestä satulahuoneesta, josta löytyy myös kypäriä ja raippoja lainattavaksi. Myös satulahuoneessa olevat varusteet on nimikoitu sekaannuksien välttämiseksi. Lukittu ja vain henkilökunnan käytössä oleva rehuvarasto sijaitsee satulahuoneen vieressä, samoin kuin vessa. Tallikäytävän päässä sijaitsee kaksi pesuboksia, joissa hevosia voi hieman suihkuttaa jos ne ovat esimerkiksi hikisiä tunnin jälkeen.

Tallista löytyy myös rento oleskeluhuone, niin kutsuttu tallitupa, jossa voi levätä tallilla puuhailun lomassa. Kiiran pienehkö, ja aina melkoisen sekasortoinen toimisto löytyy tallituvan vierestä. Toimistossa on Kajopuron ilmoitustaulu, ja tallituvassa paikkaansa pitävät tallilaisten kaapit, jääkaappi eväiden säilyttämistä varten, pöytäryhmä hevoslehtineen sekä tietysti suuri sohva, jolle kaikki tallilaiset aina yrittävät ahtautua. Sopu sijaa antaa, niinhän?

 

Piha-alueet

  

Pihapiiristä löytyy kahdeksan tilavaa ja sähköaidoitettua tarhaa, joissa Kajopuron hevoset tarhataan pienissä ryhmissä. Ne viedään ulos aamutallin aikaan ja otetaan takaisin sisälle päivällä ennen tuntien alkua tai viimeistään iltatallin aikaan. Laitumet, joissa hevoset ulkoilevat kesäisin, löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä.

Kajopurossa ei ole omaa maneesia, mutta vuokraamme mahdollisuuksien mukaan maneesin käyttöömme läheiseltä yksityistallilta. Omasta takaa ratsastuskoululta löytyy suurikokoinen kenttä, joka on aidattu valkoisin puuaidoin. Sen vieressä on pieni varastorakennus, jossa tallin monipuolista estekalustoa säilytetään. Talvisinkin kenttä pidetään hyvässä kunnossa, mutta tunnit pidetään lähes poikkeuksetta maneesissa. Maneesille on hieman matkaa, mutta siinä samalla saa käveltyä hyvät alkukäynnit maastossa!

Maastoista puheen ollen, Kajopuroa ympäröi henkeäsalpaavan upeat suomalaiset maisemat. Metsää ja peltoa löytyy silmänkantamattomiin ja lähellä sijaitsee järvi. Lapissa kun ollaan, löytyy myös tuntureita ja maastolenkillä saattaa vastaan jolkotella poro. Muitakin metsän eläimiä on mahdollisuus nähdä maastolenkeillä - onpa Kajopuron läheisyydessä huhuttu liikkuvan susilauma, ja jopa karhu. Huhujen todenperäisyys onkin sitten asia erikseen...

 

Henkilökunta

Kajopurossa työskentelee työhönsä intohimoisesti suhtautuvaa ja asiantuntevaa henkilökuntaa, jonka puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa! Henkilökunnan jäseniä saa vapaasti käyttää tarinoissa :)

Kiira Kärppä omistaa Kajopuron ja suurimman osan sen hevosista. Rennon rempseä ja kaikkien kanssa toimeen tuleva tallin omistaja osaa tilanteen vaatiessa olla tiukka, mutta Kiiraa nähdään harvoin oikeasti pahalla tuulella. Vaikka naisen perusilme onkin melko vakava, on hän hyvin huumorintajuinen ja hyväsydäminen ihminen. Kiira vastaa tallin ylläpidon ohessa valmennusryhmän pitämisestä.

 

Kristen "Krisse" Holm pitää suurimman osan Kajopuron ratsastustunneista ja kisaa myös esteratsastuksessa omalla hevosellaan. Kirsten on suorasanainen, joskus ehkä liiankin itsevarma persoona, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Hänen tunneillaan oppii paljon, sillä hän osaa laittaa oppilaansa töihin. Kirsten muistaa kyllä aina kehua pienestäkin oikeasta asiasta. Luovuttamista hän ei siedä ollenkaan.

 

Miranda Liekki on hieman ujo, mutta ystävällinen nuori hevosalan opiskelija. Mirandaa näkee usein vain aamu- tai iltatallien aikaan tai viikonloppuisin, sillä arkipäivät hän on yleensä koulussa. Miranda hoitaa ja silloin tällöin myös liikuttaa Kajopuron hevosia ja toimii oikeastaan jokapaikanhöylänä - hänen vastuulleen uskaltaa jättää tehtävän kuin tehtävän!

 

Kuvat © Vapaasti by AK

©2019 Virtuaalitalli Kajopuro - suntuubi.com